Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Αποτελεσματικοί μέθοδοι αντιμετώπισης της ημικρανίας

Αποτελεσματικοί μέθοδοι αντιμετώπισης της ημικρανίας

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Αποτελεσματικοί μέθοδοι αντιμετώπισης της ημικρανίας

Απρόσμενος, ενοχλητικός, βαλλόμενος πόνος στο κεφάλι που καταφέρνει να διαρκέσει μέχρι 2 - 3 ημέρες - τότε μιλάμε για ημικρανία δηλαδή ο εφιάλτης πολλών ατόμων, που αποτελεσματικά καταφέρνει να μας ενοχλεί στην καθημερινότητά μας.

 Η ημικρανία είναι μία από τις δυσλειτουργίες, που έχει την τάση να επαναλαμβάνεται, και να κάνει δύσκολη την ζωή των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτήν. .Ο πόνος είναι σταθερά δυνατός , ρυθμικός, έτσι ώστε να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε σε τίποτα. Μερικές φορές εκτός από τον πονοκέφαλο εμφανίζονται και άλλα συμπτώματα όπως ανία, ζαλάδες, φωτοφοβία, προβλήματα με την όραση και με την ακοή. Οι αιτίες της ημικρανίας είναι διάφορες .και είναι δύσκολο να διαγνωσθούν συγκεκριμένα. Έτσι και αλλιώς άσχετα αν είναι οι λόγοι γεννετικοί ή άλλοι, είναι γεγονός ότι δύσκολα μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Αποτελεσματικός τρόπος για αρκετούς που υποφέρουν από ημικρανία είναι η χαλάρωση και ηρεμία. Καλύτερα να ξαπλώσεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που να αερίζεται καλά. Στο κούτελο τοποθετούμε κρύα κομπρέσα. Επίσης μπορούμε να πάρουμε και παυσίπονο. Αρκετά άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες βοηθιούνται κάνοντας μασάζ, ή χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, κάνοντας κάποιο χαλαρωτικό μπάνιο, ή πίνοντας κάποιο βότανο. Οι παραπάνω μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν γενικότερα στην ημικρανία αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι πάντα για την προφυλακτική δράση που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι επιθέσεις ή μπορούν να εξαφανισθούν εντελώς. Για αυτό χρειάζεται να φροντίζουμε για τον υγιεινό τρόπο ζωής να ασκούμαστε να τρώμε υγιεινά, να ελαττώσουμε τις καταχρήσεις, να κοιμόμαστε καλά, να αποφεύγουμε το άγχος, να χαλαρώνουμε και να χαμογελάμε.