Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Εξετάσεις  »  Για ποιό λόγο πρέπει να κάνουμε το τέστ Παπανικολάου και πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνουμε

Για ποιό λόγο πρέπει να κάνουμε το τέστ Παπανικολάου και πόσο συχνά θα πρέπει να το κάνουμε

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Εξετάσεις       
Για ποιό λόγο πρέπει να κάνουμε το τέστ Παπανικολάου  και  πόσο συχνά θα  πρέπει να το κάνουμε

Το καρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας είναι μία μορφή ιδιαίτερη κοινή. Από την άλλη χάρη στις συχνές κυτταρολογικές εξετάσεις μπορούμε να ανακαλύψουμε την ασθένεια σε πρώιμη φάση και αποτελεσματικά να την αντιμετωπίσουμε.

 Ο κυτταρολόγος μπορεί να δει στο μικροσκόπιο αν τα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας ή και σε άλλα σημεία του σώματος είναι καρκινογόνα. Όσο πιο νωρίτερα ανακαλυφθεί ο καρκίνος στην πρώιμη φάση έχουμε τότε και πιο πολλές ελπίδες να τον θεραπεύσουμε.

Αν και υπάρχουν επιπλέον παράγοντες κινδύνου, μερικοί από αυτούς είναι η πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα, η αλλαγή αρκετών ερωτικών συντρόφων, η ηλικία μεταξύ 45 - 55 χρονών , το κάπνισμα, ή και πολλές γεννήσεις, έτσι και αλλιώς κινδυνεύει γενικώς κάθε γυναίκα. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι κακοήθης όγκος στους ιστούς του τραχήλου της μήτρας. .Για αυτό το λόγο .θα πρέπει να γίνονται εξετάσεις προφυλακτικά κάθε δύο με τρία χρόνια και όχι αργότερα από τρία χρόνια από το ξεκίνημα της σεξουαλικής δράστηριότητας. Εάν όμως έχει ήδη εμφανισθεί ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ή και άλλοι πρόσθετοι παράγοντες, τότε χρειάζεται να εξεταζόμαστε κάθε χρόνο. Το τέστ Παπανικολάου είναι ανώδυνο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε γυναικολογική κλινική, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σώσει ζωές.