Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου

Πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου

Η μείωση των ορμονών μετά τα σαράντα επιφέρουν αλλαγές στην επιδερμίδα - γίνεται λιγότερη ελαστική, αφυδατώνεται και αρχίζουν να φαίνονται όλο και πιο βαθιές ρυτίδες. Για αυτό και η επιδερμίδα του ενήλικα χρειάζεται ειδική περιποίηση.

Γιατί δημιουργούνται αλλαγές, πώς να τις προλάβουμε

Στις ενήλικες γυναίκες σταδιακά αρχίζει και πέφτει το επίπεδο των οιστρογόνων. Έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση των κολλαγενικών ινών. Σαν αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταματά να είναι τεντωμένη. Συγχρόνως ελαττώνεται η ποσότητα των συνδυασμών που δημιουργούν το λιπώδες στρώμα στην επιδερμίδα. Η ελαττωμένη πυκνότητα και η ξηρότητα της επιδερμίδας έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων και αυλακιών. Η διαδικασία αυτή όμως μπορεί να καθυστερήσει χάρη στην ειδική περιποίηση. Μιλάμε εδώ για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

 

Οι καλέ κρέμες είναι η βάση

Οι μεταβολές στην ενήλικη επιδερμίδα οφείλονται κυρίως στο χάσιμο του κολλαγόνου. Για αυτό και οι κοσμετολογικές εταιρείες προτείνουν κρέμες που περιέχουν κολλαγόνο με επιπλέον συστατικά που βελτιώνουν την φυσική του παραγωγή. Μιλάμε για την βιταμίνη C ενωμένη με λίπος ( περισσότερο χρησιμοποιείται η βιταμίνη C που περιέχεται στα λιποσωματίδια. Στις κρέμες για τις ενήλικες επιδερμίδες δεν θα πρέπει επίσης να λείψει το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Α, Β5 όπως και Ε. Οι κυρίες μετά τα πενήντα επιβάλλεται να επενδύσουν σε κρέμες που περιέχουν το συν ένζυμο Q10. Οι εταιρείες όλο και πιο συχνά προτείνουν επίσης καλλυντικά με επιπλέον συστατικά μικρο σωματιδίων βιολογικών ενεργών πεπτιδίων, που βοηθούν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

 

Μην ξεχνάς τον καθαρισμό

Για να απορροφηθούν ακόμη καλύτερα τα ενεργά συστατικά στην επιδερμίδα, χρειάζεται να την προετοιμάσουμε καταλλήλως. Καθημερινά η απομάκρυνση της ξερής επιδερμίδας είναι απαραίτητη ( ενζυμικό πήλινγκ ). Τον χειμώνα μπορούμε να επενδύσουμε σε πήλινγκ με καφέ εκτελεσμένο καλύτερα σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς.

 

Βοήθεια για την επιδερμίδα

Την περιποίηση της επιδερμίδας αξίζει να βοηθήσουμε και με την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής. Δηλαδή με συμπληρώματα που περιέχουν ενεργές φυτικές ουσίες, που θα μας βοηθήσουν να αναζωογονήσουμε και να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα.

Οι κυρίες μετά τα σαράντα μπορούν να προβούν και σε θεραπείες με βάση το υαλουρονικό οξύ. Καταπληκτικά αποτελέσματα δίνει η μεσοθεραπεία - .καλύτερα να αγοράσεις θεραπεία για το πρόσωπο και για τον λαιμό.

Ετικέτες: