Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Πώς να τα βγάλουμε πέρα με τον ενοχλητικό βήχα

Πώς να τα βγάλουμε πέρα με τον ενοχλητικό βήχα

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Πώς να τα βγάλουμε πέρα με τον ενοχλητικό βήχα

Πλησιάζει η άνοιξη και Εσύ δεν μπορείς να σταματήσεις τον βήχα; Θα σου απαντήσουμε πως μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αυτό εξ ολοκλήρου με φυσικούς τρόπους.

Από  που προέρχεται ο βήχας;
 

Τα συμπτώματα του βήχα είναι σήμα διαταραχής των πνευμόνων και του βρογχικού συστήματος λόγω της βλέννα που συγκεντρώνεται  στην επιφάνειάς τους. Σαν αποτέλεσμα αντιδρούμε τότε βήχωντας προσπαθώντας να  αποβάλλουμε την βλέννα αυτή, με όλα της τα βακτηρίδια.
 

Το πρώτο βήμα, που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε φαγώσιμο που δημιουργεί την συσσώρευση βλέννας. Το πιο σημαντικό είναι η αποφυγή προϊόντων γαλακτοκομικών, ( τυριά, γιαούρτια, γάλα).  Για να μειώσουμε τον ενοχλητικό  βήχα επίσης αποφεύγουμε προϊόντα που μειώνουν την άμυνα του οργανισμού. Άρα για μερικές εβδομάδες αποφεύγουμε την άσπρη ζάχαρη, στην κάθε της μορφή, όχι μόνο σαν γλυκαντικό στον καφέ μας. Ζάχαρη βρίσκουμε επίσης στις σοκολάτες, γλυκαντικά, κέικ κ.λ.π. Τρώγοντας ακόμη και μικρές ποσότητες, καθυστερούμε κατά πολύ την θεραπεία κατά του βήχα.


 

Δυναμώσου με βιταμίνες και ζέστανε τον οργανισμό!

Έχοντας στόχο την απομάκρυνση όλων των βακτηρίων βήχωντας, χρειάζεται επιπλέον να παίρνουμε παραπάνω βιταμίνη C. Το αντίθετο οι κάψουλες που πουλιούνται στα φαρμακεία δεν επιτρέπουν να ηρεμήσουν τις ανάγκες μας. Καλύτερη λύση είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Δεν θα καταφέρουμε να απομακρύνουμε την βλέννα αν δεν ζεσταθούμε αρκετά. Ζεστές κομπρέσες κυρίως με χαμομήλι ή και ευκάλυπτο είναι ότι πιο καλό για τον βήχα.  Αρκετά καλό βοηθητικό είναι επίσης η κοτόσουπα ή και κάποιο ζεστό ρόφημα με βότανα.