Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Ασθένειες  »  Στομαχικές διαταραχές συμπτώματα και θεραπεία

Στομαχικές διαταραχές συμπτώματα και θεραπεία

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Ασθένειες       
Στομαχικές διαταραχές συμπτώματα και θεραπεία

Οι  στομαχικές διαταραχές έχουν να κάνουν με τις λοιμώξεις του πεπτικού συστήματος. Η λοίμωξη εμφανίζεται από διάφορους ιούς  που επηρεάζουν το στομάχι και το έντερο.

Συμπτώματα λοίμωξης του  πεπτικού συστήματος:

. πόνος στην κοιλιά

. εμετός

. διάρρεια

. πυρετός

. ανορεξία

. αδυναμία

. ζαλάδες

Τα συμπτώματα συνήθως  διατηρούνται για 2 - 5 ημέρες.  Μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες γιατί  μπορεί να επιφέρουν  αφυδάτωση στον οργανισμό. Εάν διαρκούν  αρκετές ημέρες θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με το γιατρό και να βρισκόμαστε υπό την παρακολούθησή του.

Πώς θα θεραπευθούν ;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος. Η ασθενής θα πρέπει να πίνει όσο γίνεται περισσότερο υγρά.  Αποφεύγουμε τους χυμούς, τον καφέ και το γάλα. Όσο για το φαγητό προτιμούμε ελαφρά γεύματα σούπες, πλιγούρι, ρύζι.

Συνιστάται επίσης να πίνουμε …..coca cola. .Ίσως να μην γνωρίζετε ότι αυτό το νόστιμο αλλά κατά τα άλλα επιβλαβές αναψυκτικό το ανακάλυψε k;apoiow  φαρμακοποιός από την Ατλάντα - J.S. Pemberton  όπου ήθελε να ανακαλύψει το φάρμακο για την καλύτερη χώνεψη. Για αυτό και μπορεί να είναι χρήσιμη και να βοηθήσει σε κάποια στομαχική διαταραχή.

Προφύλαξη

Για να αποφύγεις τις  οποιαδήποτε στομαχικές διαταραχές συστήνεται να προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή.  Εάν γνωρίζεις ότι κάποιος στο κοντινό σου περιβάλλον έχει το οποιαδήποτε στομαχικό πρόβλημα καλό είναι να αποφύγεις την επαφή μαζί του.