Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Συμπληρώματα διατροφής - πώς χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις, για να είναι αποτελεσματικά

Συμπληρώματα διατροφής - πώς χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις, για να είναι αποτελεσματικά

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Συμπληρώματα διατροφής - πώς χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσεις, για να είναι αποτελεσματικά

Τα επιλεγμένα σωστά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να μας ευκολύνουν στην διαδικασία αδυνατίσματος - χρειάζεται μόνο να γνωρίζεις πως να τα χρησιμοποιήσεις.

Κάψουλες, τσάγια, κόκκοι, κοκτέιλς - τα συμπληρώματα διατροφής είναι γνωστά σε διάφορες μορφές, διαφέρει επίσης και το περιεχόμενό τους. Είναι εκχυλίσματα από φυτά, που βοηθούν στο αδυνάτισμα ή και βότανα που τα παίρνουμε σαν αφεψήματα. Όμως τα περισσότερο δημοφιλή και αποτελεσματικότερα είναι σε μορφή καψουλών. Μία μικρή κάψουλα μπορεί να περιέχει ένα θησαυρό διαφορετικών ουσιών, και τότε είναι ιδιαίτερα πιο αποτελεσματική. Εκτός από το εκχύλισμα διάφορων φυτών, το περιεχόμενο των καψουλών μπορεί να περιέχει φυτικές ίνες, στοιχεία χημικά ( π.χ. χρώμιο ) ή και ουσίες που φυσικά εμφανίζονται στον ανθρώπινο οργανισμό ( π.χ. καρνιτίνη ). Κάθε συστατικό της κάψουλας έχει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, όπως το χρώμιο να περιορίσει την όρεξη, η καρνιτίνη να κάψει το λίπος, το χλωρογενικό να μειώσει την απορρόφηση των υδατανθράκων, οι φυτικές ίνες να γεμίσουν το στομάχι και να εξαλείψουν το αίσθημα της πείνας, τα φύκια θαλάσσης να ρυθμίσουν την δουλειά του πεπτικού μας συστήματος.

Διαβάζοντας τις πληροφορίες για τα συμπληρώματα διατροφής, γρήγορα μπορείς να πιστέψεις τις δραστηριότητές τους. Όλα ακούγονται υπέροχα, όμως πριν πάρουμε τις επόμενες κάψουλες για αδυνάτισμα, ας αλλάξουμε την στάση μας σε αυτές. Τα συμπληρώματα δεν μπορούν να είναι η χρυσή λύση για την λύση του προβλήματος του βάρους, αλλά μόνο βοηθητικά στο κάψιμο των κιλών. Το αδυνάτισμα θα πρέπει να εκτελείται βάση τριών βασικών αρχών - η πρώτη - υγιεινή διατροφή, η δεύτερη - τακτικά ή τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα κάποια φυσική δραστηριότητα, η τρίτη - βοηθώντας με επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής.