Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Δυσλειτουργίες  »  Τι μπορεί να είναι η αιτία για την αιμορραγία από την μύτη

Τι μπορεί να είναι η αιτία για την αιμορραγία από την μύτη

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Δυσλειτουργίες       
Τι μπορεί να είναι η αιτία για την αιμορραγία από την μύτη

Η αιμορραγία της μύτης δεν είναι ανεξάρτητη από μόνη της νόσος, αλλά σύμπτωμα που μπορεί να εμφανισθεί σε αρκετές ασθένειες, δηλαδή αναφέρεται ως μη ειδικό σύμπτωμα. .Για αυτό και μπορεί η προέλευση να είναι ένα καρκίνωμα ή μία απλή γρίπη.

 Άσχετα από την ένταση, η αιμορραγία πάντα είναι ένα δυνατό σημάδι για δυσλειτουργίες στον οργανισμό. Αγγίζει πρώτα από όλα αιτίες γενικές, ή και προερχόμενες καθαρά από τραυματισμούς στην μύτη. Μπορεί όμως να οφείλεται σε αρτηριακή πίεση, αθηροσκλήρωση, ηπατική ανεπάρκεια, προβλήματα στο κυκλοφοριακό ή και απλές ιώσεις. Καθαρά στις περιπτώσεις που αγγίζουν την μύτη τότε μπορεί να οφείλεται σε βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, σε ανωμαλίες των αγγείων, σε βλάβη ή ξηρότητα της βλεννογόνου, ή και ίωση των αναπνευστικών οδών.

Διαφορετικά αναφερόμαστε όμως για την αιμορραγία στα παιδιά. Στην περίοδο μεταξύ τρίτου και όγδοου χρόνου ζωής, όπως και πιο μετά στην περίοδο της εφηβείας, περιοδικές εμφανίσεις αιμορραγίας της μύτης δεν αποτελούν απειλή. Αν όμως επαναλαμβάνονται αρκετές φορές, ή η αιμορραγία συνοδεύεται από πυρετό τότε χρειάζεται απαραιτήτως να επικοινωνήσουμε με κάποιο παιδίατρο. Οι αιτίες μπορεί να είναι από ανωμαλίες στην οικοδομή της ρινικής κοιλότητας και του στόματος, σε αμυγδαλές ή και σε ρινικό διάφραγμα.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι, μερικές φορές η αιμορραγία δεν προέρχεται από την μύτη αλλά μπορεί να προέρχεται ι από τους πνεύμονες, το στομάχι, ή από τους οισοφαγικούς ή και γαστρικούς κιρσούς. Είναι πάρα πολύ σοβαρά συμπτώματα που μπορούν να μας καθοδηγήσουν σε πρόβλεψη κάποιας σοβαρής ασθένειας.