Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Δυσλειτουργίες  »  Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στο στήθος

Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στο στήθος

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Δυσλειτουργίες       
Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στο στήθος

Εάν αισθανόμαστε πόνο στο στήθος αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές αιτίες, που δεν είναι απαραίτητο να έχουν σχέση με την καρδιά. Ένα είναι σίγουρο - πάντα σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό.

 Υπάρχουν διαφορετικοί πόνοι που αισθανόμαστε στο στήθος. Μπορεί να είναι πόνος που να αισθανόμαστε πίεση , μπορεί να έχουμε την αίσθηση σαν κάποιος να μας τρυπάει με μία βελόνα ή και να υποχωρεί και να επανέλθεται και αν δεν είναι αποτέλεσμα μίας μυικής κούρασης λόγω γυμναστηρίου - χρειάζεται να επικοινωνήσεις άμεσα με κάποιον γιατρό.

Συχνή αιτία τέτοιων δυσλειτουργιών μπορεί να είναι η αρχή ασθένειας της στεφανιαίας νόσου. Πώς να το αναγνωρίσεις; Είναι πόνος που τον αισθανόμαστε κυρίως στο κέντρο του στήθους ή προς την αριστερή πλευρά του θώρακα και συχνά εξαπλώνεται στους ώμους, στον σβέρκο, και στις ωμοπλάτες. Το χαρακτηριστικό του πόνου είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αισθανόμαστε μία τρομερή πίεση όπου υποχωρεί και επανέλθεται.

Ο πόνος σε αυτήν την περιοχή αρκετές φορές προκαλείται από άγχος, και δεν θα πρέπει πάντα να σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα με την καρδιά. Τέτοιο είδος πόνου μπορεί να συνδέεται και με αρρυθμία του καρδιακού παλμού ή και μούδιασμα των άκρων. Υπάρχει περίπτωση να είναι μεταξύ άλλων και καρδιακή νεύρωση. Εάν ο γιατρός αποφασίσει ότι ο πόνος αυτός έχει σχέση με το άγχος, συστήνονται αντιαγχολυτικά και ηρεμιστικά, ή συστήνει ψυχοθεραπεία.

Τα συμπτώματα όπως και οι αιτίες είναι πάντα διαφορετικές και θα πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά, γιατί οι πραγματικοί λόγοι της εμφάνισής τους είναι πολλοί. .

Κάποιες αλλαγές στην σπονδυλική στήλη μπορούν επίσης να προκαλέσουν πόνο στην περιοχή της καρδιάς και αν κατά τη διάρκεια βηξίματος ή και εισπνέοντας βαθιά αισθανθούμε ενόχληση αυτό μπορεί να σημαίνει πίεση σε κάποιο νεύρο της σπονδυλικής στήλης.

Συχνή αιτία του πόνου στο μυικό διάφραγμα είναι η άφιξη καρδιακής προσβολής. Είναι δυστυχώς σημείο των καιρών και μπορεί να αγγίξει ακόμη και άτομα νεαρής ηλικίας. Αιτία είναι κυρίως ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, το κάπνισμα, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, άγχος ή και μη θεραπεύσιμος διαβήτης. Όλοι οι πόνοι γύρω από την περιοχή της καρδιάς κυρίως αυτοί που είναι και ιδιαίτερα ενοχλητικοί θα πρέπει να είναι σήμα για επίσκεψη σε κάποιον γιατρό όσο πιο σύντομα γίνεται.