Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Χλωρογενικό οξύ - αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Χλωρογενικό οξύ - αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Χλωρογενικό οξύ - αξίζει να το χρησιμοποιήσεις

Παρατηρώντας την αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής, με ιδιαίτερη ευκολία μπορούμε να προσέξουμε, ότι εμφανίζεται μία νέα ουσία, που έχει σαν σκοπό την καταπολέμηση των περιττών κιλών. Το σουξέ των τελευταίων καιρών είναι το χλωρογενικό οξύ.

Η χρησιμοποίηση από την φυσική προέλευση διάφορων φυτών του χλωρογενικού οξέως σαν συστατικό καταπολέμησης του λίπους είναι η νέα μόδα. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ουσίας είναι η ικανότητά της του περιορισμού των σακχάρων στο πεπτικό μας σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός μας αναγκάζεται να αναζητήσει άλλη πηγή ενέργειας και για αυτό αρχίζει να καίει τον λιπώδη ιστό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, το κάψιμο των θερμίδων και το αδυνάτισμα δεν είναι τα μοναδικά οφέλη που μπορούμε να λάβουμε από την χρήση αυτού του συστατικού. Αφού το χλωρογενικό οξύ είναι ισχυρό αντιοξειδοτικό, πολύ καλά δρα στην φυσική κατάσταση των κυττάρων του οργανισμού, καθυστερώντας την γήρανσή τους, όπως δρα και αντικαρκινικά.

Στην φυσική του μορφή το χλωρογενικό οξύ μπορεί να βρεθεί στον πράσινο καφέ, στα αποξηραμένα δαμάσκηνα, στις αγκινάρες, στις τσουκνίδες, στα φραγκοστάφυλα, στους κόκκους του κακάο. Μπορούμε να το συναντήσουμε σε μορφή ειδικών καψουλών όπου περιέχουν καθαρό εκχύλισμα του πράσινου καφέ. Χάρη στην φυσική του προέλευση και στις θρεπτικές υγιεινές ιδιότητες του, αξίζει να επενδύσουμε σε θεραπεία για αδυνάτισμα με την χρήση του χλωρογενικού οξέως. Βεβαίως αξίζει να επιλέξουμε μόνο τα επιλεγμένα συμπληρώματα που περιέχουν αυτήν την ουσία. Θυμόμαστε επίσης ότι τίποτα δεν γίνεται μόνο του. Το συμπλήρωμα διατροφής με βάση το χλωρογενικό οξύ θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλων δραστηριοτήτων που βοηθούν στο αδυνάτισμα, όπως και κάποια φυσική δραστηριότητα.  

Ετικέτες: