Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Συμβουλές  »  Yacon - το βότανο με τις μοναδικές αναζωογονητικές ιδιότητες

Yacon - το βότανο με τις μοναδικές αναζωογονητικές ιδιότητες

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Συμβουλές       
Yacon - το βότανο με τις μοναδικές αναζωογονητικές ιδιότητες

Γνώρισε την γευστική και υγιεινή αξία προερχόμενου από την Λατινική Αμερική βότανο.

Το Yacon δεν είναι τίποτα άλλο, από βότανο που αναπτύσσεται στην Λατινική Αμερική που τα φρούτα του θυμίζουν βολβούς πατάτας. Όμως από τις απλές συνηθισμένες μας πατάτες που χρησιμοποιούμε στο φαγητό το yacon διαφέρει στα πάντα. Πρώτα από όλα σε αντίθεση με την συνηθισμένη πατάτα, μπορούμε να το φάμε ωμό. Εάν και μπορούμε το yacon να το ψήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους, είναι εξαιρετικά νόστιμο σαν ωμό κατευθείαν από την γη. Την γεύση του μπορούμε να την καθορίσουμε σαν συνδυασμό μήλου με καρπούζι. Λέγεται ότι η γεύση του είναι τόσο ενδιαφέρουσα και μοναδική, όπου οι θαυμαστές του αισθάνονται πραγματική ευφορία.

Όμως η γεύση και ο τρόπος κατανάλωσής του δεν είναι η μοναδική διαφορά, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε συγκρίνοντας το yacon με την πατάτα. Το Yacon είναι πάνω από όλα βότανο, όπου έχει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα αναζωογονητική για τον οργανισμό μας. Είναι πάρα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, όπου μας προστατεύει από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών, που δεν επισπεύδουν μόνο την γήρανση του οργανισμού, αλλά βοηθούν και στην ανάπτυξη ασθενειών, όπως και του καρκίνου. Εκτός αυτό το yacon είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που βοηθούν στην χώνεψη, και περιέχει ένα σημαντικό αριθμό μεταλλικών στοιχείων, π.χ. μαγνήσιο, ποτάσιο, ασβέστιο, και φώσφορο. Επίσης οι βολβοί και τα φύλλα του βοτάνου περιέχουν πολύτιμα συστατικά που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, και ρυθμίζουν την λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.

Το Yacon είναι βότανο, που αν έχουμε την δυνατότητα θα πρέπει να το προσθέσουμε στην διατροφή μας, ή στην μορφή μεζέ, ή σαν χυμό για πόσιμο ή και σαν συμπλήρωμα σε κάποιο κοκτέιλ. Να επισημάνουμε επίσης ότι χάρη στην ενδιαφέρουσα γλυκιά του γεύση, το yacon μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυσικό υγιεινό γλυκαντικό σε γλυκά ή ποτά, όπου με εξαιρετική επιτυχία μπορεί να αντικαταστήσει τα διάφορα χημικά και βλαβερά για την υγεία γλυκαντικά που περιέχουν ασπαρτάμη που μπορούμε να τη βρούμε σε όλα τα μαγαζιά. 

Ετικέτες: