Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Ασθένειες  »  Υπερθυροειδισμός - τα ποιο κοινά συμπτώματα.

Υπερθυροειδισμός - τα ποιο κοινά συμπτώματα.

Δημοσιεύθηκε ανά κατηγορία Ασθένειες       
Υπερθυροειδισμός - τα ποιο κοινά συμπτώματα.

Εάν ο θυροειδής παράγει αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα ορμονών, τότε μιλάμε για υπερθυροειδισμό. Από που προέρχεται αυτή η δυσλειτουργία, ποιά είναι τα συμπτώματά της, και πώς μπορείς να την θεραπεύσεις;

Ο θυροειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας, εντοπίζεται στην πρόσθια περιοχή του τραχήλου και παράγει πολύ σημαντικές για τον οργανισμό ορμόνες: θυροξίνη, καλσιτονίνη, τριιωδοθυρονίνη. Οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τον μεταβολισμό και στην ισορρόπηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στον οργανισμό. . Οι βασικές δυσλειτουργίες στον θυροειδή είναι ο υποθυροειδισμός και ο υπερθυροειδισμός όπου η πρώτη εμφανίζεται συχνότερα. Στην περίπτωση του υποθυροειδισμού ο θυροειδής παράγει μικρές ποσότητες ορμονών και αναλογικά αντίθετα με την περίπτωση του υπερθυροειδισμού πάρα πολλές. Και η μία και η άλλη .δημιουργούν δυσάρεστα συμπτώματα και αλλαγές, που χρειάζεται να αντιδράσουμε.

Οι αιτίες για υπερθυροεισμό του θυροειδή .είναι αρκετές. Οι πιο κοινές είναι η νόσος του Jobasedow και η νόσος Plummer, δηλαδή αυτόνομο τοξικό αδένωμα του θυροειδούς. Και στις δύο περιπτώσεις είναι όζος του θυρειδούς που εκκρίνει αυτόνομα και χωρίς έλεγχο θυροειδικές ορμόνες.

Τα ποιο κοινά συμπτώματα για υπερθυροειδισμό είναι το απότομο χάσιμο των κιλών άσχετα της διατροφής, εφίδρωση, έλλειψη συντονισμού στις λεπτές κινήσεις, δυσφορία στην ζέστη, ταχυκαρδία. Στις γυναίκες παρατηρούνται και διαταραχές στον κύκλο της εμμηνόπαυσης. Στα άτομα που πάσχουν από υπερθυροειδισμό πολύ συχνά παραπονούνται και για προβλήματα με την επιδερμίδα όπως και για αδυναμία και τρέμουλο των δακτύλων.