Είσαι εδώ: Υγεία και ομορφιά  »  Ασθένειες

Ασθένειες

Αρχείο ασθενειών όπως και τα συμπτώματά τους, οι πιο συχνές μέθοδοι θεραπείας και μέθοδοι προφύλαξης.


Δημοσιεύθηκε 2017-03-03 06:52:06

Ανίκητο AIDS

Ανίκητο  AIDS

Το AIDS είναι μία από αυτές τις ασθένειες για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική είναι ανίσχυρη. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο μολύνονται με τον ιό HIV 6000 άνθρωποι.

Διόγκωση των λεμφαδένων: Αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία

Διόγκωση των λεμφαδένων: Αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία

Μερικά χιλιοστά αδένες αποτελούν σημαντικό μέρος του λεμφικού συστήματος,αφού ευθύνονται για την απαλλαγή των τοξινών στα νεφρά που συλλέχθηκαν από το σώμα μέσω της λέμφου. Η διόγκωση τους μπορεί να είναι ένα σημάδι ανησυχητικών φαινομένων στον οργανισμό μας.

Δημοσιεύθηκε 2015-11-20 03:25:11

Πνευμονία - συμπτώματα και θεραπεία

Πνευμονία - συμπτώματα και θεραπεία

Κάθε χρόνο ασθενεί γύρω στο 1% των Ελλήνων, και μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στον ΧΙΧ αιώνα μπορούσε να καταλήξει σε θάνατο. Σήμερα η πνευμονία θεραπεύεται, κατά το πόσο θα διαγνωσθεί όσο πιο σύντομα.

Δημοσιεύθηκε 2015-09-24 15:28:45

Στομαχικές διαταραχές συμπτώματα και θεραπεία

Στομαχικές διαταραχές συμπτώματα και θεραπεία

Οι  στομαχικές διαταραχές έχουν να κάνουν με τις λοιμώξεις του πεπτικού συστήματος. Η λοίμωξη εμφανίζεται από διάφορους ιούς  που επηρεάζουν το στομάχι και το έντερο.

Το άσθμα - και πώς να το ελέγξουμε

Το άσθμα -  και πώς να το ελέγξουμε

Το άσθμα είναι μία χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η δύσπνοια. Χαρακτηρίζεται από μια ευαισθησία των βρόγχων, που οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα επεισόδια συριγμού, δύσπνοιας, αίσθησης βάρους στο στήθος και βήχα. Είναι μία λεγόμενη ψυχοσωματική ασθένεια.

Εκφυλισμός αρθρώσεων, αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία

Εκφυλισμός αρθρώσεων, αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία

“Με πονούν τα κόκαλά μου, αλλάζει ο καιρός”, συχνά ακούμε αυτά τα λόγια. Αυτό που είναι ανησυχητικό, ακούγονται όλο και πιο συχνά από νέους ανθρώπους. Αψηφώντας τους μη τυπικούς ήχους και σήματα που προέρχονται από τις αρθρώσεις μας, μπορούμε έτσι να οδηγηθούμε σε άσχημες καταλήξεις.

Φοβική νεύρωση - συμπτώματα και θεραπεία

Φοβική νεύρωση - συμπτώματα και θεραπεία

Σύμφωνα και με την ονομασία, σχετίζετε με δυσλειτουργίες στο νευρικό σύστημα που δημιουργούν ανισορροπία και νευρικότητα. Κατά τα άλλα η ιατρική την καθορίζει σαν δυσλειτουργία ψυχωτική, προερχόμενη από προβλήματα ψυχικά όπως και της προσωπικότητας.